Το βιβλίο "Ιστορία του Κυπριακού"

Το βιβλίο Ιστορία του Κυπριακού: τα χρόνια μετά την ανεξαρτησία 1960-2004 (786 σελίδες) κυκλοφόρησε το 2004 και έχει εξαντληθεί. 

Το 2008 κυκλοφόρησε αναθεωρημένη και επαυξημένη έκδοση 821 σελίδων, που περιλαμβάνει και τις εξελίξεις μέχρι και το 2008. 
Ο τίτλος της νέας έκδοσης είναι  
Ιστορία του Κυπριακού: τα χρόνια μετά την ανεξαρτησία 1960-2008, 
και κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο "Πάργα". 

Το βιβλίο κυκλοφορεί σε πολλά βιβλιοπωλεία στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Επίσης, μπορεί κάποιος να το προμηθευτεί απευθείας από τον συγγραφέα (τηλ. 22330486).


Οπισθόφυλλο:
"Το βιβλίο αυτό με το εκτενές εισαγωγικό κεφάλαιο "Το ενωτικό κίνημα των Ελληνοκυπρίων κατά την περίοδο της αγγλοκρατίας" αποτελεί μια πλήρη εξιστόρηση του Κυπριακού ώς το 2008. Με τρόπο συστηματικό και ευμέθοδο και με σεβασμό προς την ιστορική αλήθεια εξιστορούνται τα γεγονότα που οδήγησαν στην κατάρρευση του ενιαίου δικοινοτικού κράτους, που ιδρύθηκε με τις συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου, καθώς και όλες οι μετά το 1963 προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού. Ιδιαίτερα αναπτύσσονται τα κεφάλαια που αναφέρονται στις σχέσεις Αθηνών-Λευκωσίας, την ΕΟΚΑ Β', το πραξικόπημα και την εισβολή. Δίνονται επίσης κατατοπιστικές πληροφορίες για το Σχέδιο Ανάν, την απόρριψή του στο δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004, την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και για γεγονότα που μεσολάβησαν μεταξύ του Μαΐου 2004 και του Μαΐου 2008. Οι πληροφορίες και οι κρίσεις του συγγραφέα υποστηρίζονται με πλούσια τεκμηρίωση.

Το βιβλίο έχει ενταχθεί στη βιβλιογραφία των μαθημάτων ιστορίας της Κύπρου του Τμήματος Ιστορίας - Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου.